Followers

Untuk Makluman

Segala pendapat dan pandangan penulis blog adalah pandangan peribadi tidak ada kena mengena dengan sesiapa yang masih hidup atau yang telah pergi dan juga BUKAN MEWAKILI SUARA dan PANDANGAN RASMI PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN SEGAMBUT DAN PERGERAKAN PUTERI UMNO MALAYSIA.

Thursday, March 29, 2012

Berpakain Menjolok Mata, Menari Dalam Keadaan Menghairahkan Dikhalayak Ramai Didenda Hanya RM25


SEREMBAN – Tiga wanita beragama Islam didenda RM25 seorang oleh Mahkamah Majistret di sini semalam selepas mengaku bersalah atas tuduhan berkelakuan kurang sopan dengan melakukan aksi tarian tiang di sebuah pusat hiburan di Nilai dekat sini Sabtu lalu.

Faiqah Azizan, 24, Nurul Huda Abdul Rahman, 23, dan Nooranishah Mohamad Isa, 19, membuat pengakuan itu selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Mohamad Izwan Mohamed Noh.

Mengikut pertuduhan, ketiga-tiga wanita tersebut yang berasal dari Kuala Lumpur didakwa mempamerkan tarian tiang di atas pentas dengan pakaian kurang sopan di tempat hiburan awam.

Pertuduhan dibuat mengikut Seksyen 21 Akta Kesalahan-Kesalahan Kecil 1955 yang mengenakan hukuman denda tidak lebih RM25 atau penjara maksimum 14 hari jika sabit kesalahan.

Mereka adalah tertuduh beragama Islam yang pertama di Negeri Sembilan disabitkan kesalahan melakukan tarian tiang di bawah akta tersebut.

Mohamad Izwan dalam penghakimanannya berharap kesemua tertuduh insaf dan tidak mengulangi perbuatan itu demi menjaga nama baik diri dan keluarga mereka. – Kosmo Online


Sumber: mynewshub


SP: Tak fahamlah. Kesalahan macam ni denda hanya RM25 sahaja. Pendapatan mereka sebagai penari tiang untuk satu malam sahaja lebih kurang RM200-RM350. Setakat nak bayar saman RM25 tu sekadar di celah gigi sahaja. Adakah dengan denda sebanyak RM25 itu akan dapat menjamin yang tertuduh TIDAK AKAN mengulangi kesalahan yang sama dan akan INSAF? Adakah hanya dengan denda RM25 itu mampu memberi pengajaran juga kepada yang lain-lain agar tidak turut sama terikut dengan perbuatan tidak bermoral tertuduh? Silalah pandang serius perkara ini kerana ianya melibatkan akidah, agama dan bangsa.


UNDILAH BARISAN NASIONAL ### VOTE FOR BARISAN NASIONAL

No comments:

SOAL HATI: ANTARA TUNTUTAN & IDAMAN