Followers

Untuk Makluman

Segala pendapat dan pandangan penulis blog adalah pandangan peribadi tidak ada kena mengena dengan sesiapa yang masih hidup atau yang telah pergi dan juga BUKAN MEWAKILI SUARA dan PANDANGAN RASMI PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN SEGAMBUT DAN PERGERAKAN PUTERI UMNO MALAYSIA.

Thursday, February 23, 2012

Pakcik/Makcik Pesara Kerajaan Senyum Lebar Nampak

Wah tersenyum lebar pakcik-pakcik makcik-makcik pesara kerajaan ni dengar berita yang kerajaan umumkan petang tadi.

Jasa golongan pesara² kerajaan masih tidak dilupai oleh kerajaan. Sebagai tanda terima kasih kerajaan atas khidmat yg pernah diberikan mereka dan juga kesetiaan mereka terus memilih kerajaan Barisan Nasional menerajui negara.


Kementerian Wilayah Persekutuan dan Kesejahteraan Bandar melalui Menterinya, Datuk Seri Raja Nong Chik mengumumkan pemberian sumbangan penghargaan sebanyak RM1000 RM100 untuk setiap seorang pesara² yg hadir.
Hujung tahun lepas Perdana Menteri, Dato Seri Najib Tun Razak umumkan 'bonus' kepada pesara² kerajaan semasa membentangkan bajet 2012. Hari ni kerajaan tambah lagi sikit utk kurangkan beban rakyat.

Bukti sokongan rakyat masih kuat. Lihat berapa ramai yang hadir ! Dianggarkan lebih 5,000 orang yg hadir. Jumlah ini lebih banyak daripada penonton Anwar Ibrahim yg hadir mendengar ceramah 'motivasi' nya di Sembrong, Johor dan Sri Gombak baru² ini.


Perghhhh untung beb duduk Malaysia ni. Kerajaan prihatin dengan beban rakyat. Dek kesiankan rakyat yg terbeban, kerajaan buat Kedai Rakyat 1 Malaysia (KR1M) utk tambahkan lagi pilihan rakyat membeli belah barangan harian. Tak cukup dengan kedai barang harian, kerajaan wujudkan pula Kedai Ikan Rakyat 1 Malaysia utk memberi jaminan harga ikan di paras harga yg terkawal utk rakyat.

Tak cukup dengan itu, kerajaan hulur lagi sumbangan Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) RM500 kepada warganegara yg berpendapatan RM3000 sebulan dan menampung keluarga.

Ada lagi, kerajaan umumkan pula penjualan rumah PPRkepada penyewa yg terdiri daripada golongan sederahana dan rendah. Kos rumah yg dijual serendah RM25,000.


Tak ker gila best kerajaan Malaysia hari ini?


Undilah Barisan Nasional


BN Bagus!~

P/s: hanya untuk pesara² kerajaan di Wilayah Persekutuan sahaja.


Sumber: REZQEEN HILL

UNDILAH BARISAN NASIONAL ### VOTE FOR BARISAN NASIONAL

No comments:

SOAL HATI: ANTARA TUNTUTAN & IDAMAN