Followers

Untuk Makluman

Segala pendapat dan pandangan penulis blog adalah pandangan peribadi tidak ada kena mengena dengan sesiapa yang masih hidup atau yang telah pergi dan juga BUKAN MEWAKILI SUARA dan PANDANGAN RASMI PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN SEGAMBUT DAN PERGERAKAN PUTERI UMNO MALAYSIA.

Thursday, April 26, 2012

PANAS: AGENDA JAHAT PUAK PAKATAN HARAM KETIKA #Bersih3


Bekas Ketua Penerangan Parti Keadilan Rakyat (PKR), Ruslan Kassim mendakwa bahawa wujud usaha pihak tertentu dari Bersih yang akan mencederakan penyokong sendiri pada himpunan Bersih 3.0 yang akan berlangsung di Dataran Merdeka pada 28 April ini.

Menurut bekas ‘orang kuat’ Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim ini, berkemungkinan pihak tersebut akan menyamar dengan memakai seragam lengkap Polis DiRaja Malaysia (PDRM) untuk menyerang penyokong mereka sendiri atas tujuan mahu memburuk-burukkan pihak berkuasa dan kerajaan.

“Ada pihak tertentu yang akan mencedera para penyokong sendiri supaya pihak anggota-angota polis dipersalahkan dan ini akan membangkitkan kemarahan orang ramai terhadap kerajaan dan pihak polis. “Pengkhianat ini mungkin akan pakai uniform polis. Ini adalah tujuan dan matlamat utama perhimpunan Bersih bagi pihak tertentu ini. Mereka tidak ada isu tapi mereka ada matlamat iaitu mewujudkan suasana sama seperti Arab Spring,” katanya di sini hari ini.

Justeru itu, beliau menggesa agar pihak berkuasa agar mengambil tindakan segera bagi mematahkan usaha pihak tersebut sebelum ia berlangsung kerana ia dijangka akan mencetus huru-hara terhadap ketenteraman awam.

“Kita mendesak pihak polis mematahkan usaha ini diperingkat awal. Tanggungjawab utama pihak polis adalah kepada ketenteraman awam. “Jika pihak polis takut untuk menghalang niat jahat kumpulan ini maka saya meminta Ketua Polis Negara letak jawatan sebelum negara hancur akibat niat jahat pihak tertentu ini,” katanya lagi.

Ruslan yang dahulu mempertaruhkan nyawa demi Anwar di era reformasi sebelum meninggalkan Ketua Pembangkang itu turut menegaskan bahawa himpuna........Baca selanjutnya di GOSSIP RAKYAT


Sp:
UNDILAH BARISAN NASIONAL ### VOTE FOR BARISAN NASIONAL

No comments:

SOAL HATI: ANTARA TUNTUTAN & IDAMAN