Followers

Untuk Makluman

Segala pendapat dan pandangan penulis blog adalah pandangan peribadi tidak ada kena mengena dengan sesiapa yang masih hidup atau yang telah pergi dan juga BUKAN MEWAKILI SUARA dan PANDANGAN RASMI PERGERAKAN PUTERI UMNO BAHAGIAN SEGAMBUT DAN PERGERAKAN PUTERI UMNO MALAYSIA.

Wednesday, November 5, 2014

MP Sibu Letak Otak di lutut bukannya di kepala #DAPRasis

Tuduhan Dangkal MP DAP dari Sibu menunjukkan kejahilan beliau tentang Sejarah Agama Islam yang menjadi Agama Rasmi di Malaysia.

Sejarah Islam menunjukkan Islam Bukan berasal dari Tanah Melayu. Islam Dianuti oleh Semua bangsa di Dunia Am dan Malaysia khususnya.

Tuduhan ini berbentuk PROVOKASI menyentuh sensitiviti Umat Islam. Perkembangan Islam dinegara Malays
ia amat mengalakkan dan Sihat.

Disini ingin saya nyatakan bahawa Islam adalah bersifat UNIVERSAL , Sesuai pada semua BANGSA dan Setiap ketika dan masa.

Firman Allah swt dalam surah Al Anbiya' 21:107

ﻭَﻣَﺎ ﺃَﺭْﺳَﻠْﻨَﺎﻙَ ﺇِﻻَّ ﺭَﺣْﻤَﺔً ﻟِﻠْﻌَﺎﻟَﻤِﻴﻦَ

Dan tiadalah Kami mengutuskan engkau (wahai Muhammad), melainkan untuk menjadi rahmat bagi sekalian alam.

Rahmat disini bukan hanya untuk Bangsa Melayu tetapi untuk semua Bangsa. Mana mana orang atau Bangsa menjadikan Islam sebagai Pegangan dan cara hidup (way of life)  mereka akan dirahmati.

Jika kita lihat CARA HIDUP ISLAM yang membentuk Tamadun dunia. Di China, ramai yang Menjalani hidup sebagai Muslim (orang Islam) , Adakah mereka MELAYU? Di India tidak kurang ramai Muslim,  Adakah mereka MELAYU? Dan diseluruh pelusuk dunia yang telah Menjadikan Islam itu sebagai tatacara hidup mereka, Adakah mereka juga MELAYU?

Kenyataan MP Sibu ini sebenarnya menunjukkan beliau ini seorang yang kurang cerdik, dangkal pemikiran dan meletakkan otaknya dilutut dan bukan dikepala.

Ahmad Baidzawi B Saleh Hamdi
Pengerusi Biro Agama
Pergerakan Pemuda Umno WP


UNDILAH BARISAN NASIONAL ### VOTE FOR BARISAN NASIONAL

No comments:

SOAL HATI: ANTARA TUNTUTAN & IDAMAN